Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Extra isolatie dankzij vrijwilligers

Publicatiedatum: 26-10-2022

Vol enthousiasme zijn de vrijwilligers van het Repair Café aan de slag gegaan bij ruim 50 huurders om hen te helpen bij kleine isolatieklusjes, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips en leidingisolatie. Zo ook Han Vlieg en Harry Zwaal die zich vanuit het Repair Café hadden aangemeld omdat ze dit een sympathiek initiatief vonden. “We hebben ons aangemeld als vrijwilliger en gaan in duo’s op bezoek bij mensen. Omdat er zoveel aanmeldingen van vrijwilligers waren, heeft iedereen een dag per week om op pad te gaan. We bezoeken op zo’n dag dan vier adressen”, licht Zwaal toe. Vanuit het Repair Café repareren we apparaten, het is nu wel leuk om ook iets anders te doen!”

Dinsdag 18 oktober zijn ze aan de slag gegaan bij familie Van Es. “Ik ben zelf best handig en heb ook veel al zelf gedaan”, legt de heer Van Es uit. “Maar ik word ook wat ouder en kan dat nu minder makkelijk. Zo lukt het mij niet zo goed om de dunne radiatorfolie achter de brede radiatoren te bevestigen omdat de openingen te smal waren tussen de grootte vensterbank, de vloer met plinten en de brede radiator.” Maar daar hebben de mannen van het Repair Café een slimme oplossing voor. “We bevestigen de folie met magneetjes aan de achterkant van de radiator, en dat helpt ook al een heel stuk met het tegengaan van de kou van de muur”, legt Vlieg uit!

“We hebben zelf de tussenwand, bij de trap in de kamer, met kurk afgewerkt. Dat isoleert niet alleen kou en warmte maar houdt ook geluid tegen, want deze huizen zijn best gehorig!”, aldus Van Es. De isolatie in de muren zit er al zo’n 40 jaar in, we wonen hier inmiddels al 50 jaar. Er komt veel kou van de vloer; onder het huis is het erg vochtig. Omdat alle kleine beetjes helpen, wilden we toch  graag gebruik maken van het aanbod van Patrimonium om extra isolatie aan te brengen.”

Deel deze pagina