Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Energiebesparende maatregelen en aanvragen energietoeslag

Publicatiedatum: 07-07-2022

 

We leven in een bijzondere tijd waarin de kosten voor energie en de dagelijkse boodschappen snel stijgen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen bij de gemeente een eenmalige energietoeslag van € 800 aanvragen. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. U kunt tot 1 december een aanvraag hiervoor doen. Inwoners van Barendrecht die een bijstandsuitkering ontvangen, krijgen de energietoeslag automatisch van de gemeente op hun rekening gestort.Er zijn enkele voorwaarden voor het aanvragen van de energietoeslag. Zo geldt de toeslag alleen voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm (zonder toepassing van de kostendelersnorm). De bedragen, alle andere voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van de gemeente Barendrecht

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze energietoeslag?

Of vindt u het prettig om hulp te krijgen bij het invullen van het (digitale) aanvraagformulier? Dan kunt u gratis en vrijblijvend contact opnemen met de Vraagwijzerconsulenten van KijkopWelzijn. Deze medewerkers helpen u graag verder en gaan natuurlijk vertrouwelijk met uw gegevens om. De Vraagwijzerconsulenten zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9 uur en  4 uur via telefoonnummer (0180) 69 18 04 of via e-mail: vraagwijzerkijkopwelzijnnl.

Energiebox

Wilt u besparen op uw energierekening en uw wooncomfort verhogen zónder dat het u geld kost? Dan kunt u een Energiebox aanvragen bij de gemeente. Barendrecht wil in 2030 een CO2-neutrale gemeente zijn. Om dit doel te bereiken zet de gemeente verschillende manieren in om de gemeente te verduurzamen. De Energiebox is er daar één van. Heeft u hiervan nog geen gebruik gemaakt? Dan kunt u op werkdagen tussen 9 uur en 1 uur bellen naar (0180) 23 97 75. Het aanvragen van een Energiebox staat open voor alle inwoners en kent geen inkomenseisen. U ontvangt een doos met energiebesparende producten en de energiecoach van de gemeente geeft u tips over bewust omgaan met energie.

Energieconsulent Patrimonium Barendrecht

Heeft u specifieke vragen over de duurzaamheid van uw woning of heeft u zorgen over uw financiële situatie in relatie tot uw inkomen en de voorschotten die u betaalt? Dan denkt Jenny, onze energieconsulent, graag met u mee over een oplossing. Zij is bereikbaar via e-mail energieconsulentpatrimoniumbarendrechtnl of telefoonnummer (0180) 64 13 55.

 

Deel deze pagina