Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eerste zonnepanelen geplaatst

Publicatiedatum: 02-09-2019

Wocozon gestart met plaatsen in Smitshoek

Deze maand plaatste Wocozon de eerste zonnepanelen in Smitshoek. Een van de eerste bewoners waarbij negen zonnepanelen op het dak zijn geplaatst is mevrouw Van der Wall. We vroegen haar waarom zij heeft gekozen voor zonnepanelen: “Ik vind het nuttig en goed voor het milieu. En als ik dan ook kosten kan besparen dan is dat twee vliegen in één klap.”

Opbrengst zonne-energie meteen inzichtelijk 

Nadat de zonnepanelen geplaatst zijn hebben huurders meteen al inzicht in de opbrengst van de panelen en de mogelijke besparing. Maar mevrouw Van der Wall laat zich graag verrassen: “Ik heb geen computer dus ik wacht het af tot het einde van dit jaar. De afgelopen jaren moest ik wel wat bijbetalen, maar ik zie aan het eind van het jaar wel wat ik bespaar. Van de zon krijg ik nu stroom, dat vind ik al mooi!”

Plaatsing zonnepanelen

Op de vraag of de plaatsingswerkzaamheden voorspoedig waren verlopen, reageerde mevrouw Van der Wall resoluut dat de monteurs het keurig hadden gedaan. “In het begin was het nog even zoeken waar de kabel van de zonnepanelen naar de meterkast zou komen. Eerst in de gang, maar de keuken bleek uiteindelijk een betere plek. Ze hebben alles weer netjes achtergelaten. Het ziet er prachtig uit. Ze zijn bij veel andere buurtgenoten ook bezig met het plaatsen en dan denk ik mooi, ga zo door! Want als je het milieu met dit soort initiatieven kunt sparen, moeten we dat doen! Ik zou het daarom ook zeker iedereen aanraden!” 

Ambitie Patrimonium Barendrecht

Duurzaamheid is een van de speerpunten van Patrimonium Barendrecht: we zetten ons in voor het verlagen van het energieverbruik, het fors verminderen van de CO2-uitstoot, het verbeteren van het energielabel (gemiddeld label A in 2030) en het verlagen van de energielasten voor onze huurders. We willen zoveel mogelijk huurders laten profiteren van duurzame zonnestroom. Daarom startten we dit jaar met het aanbieden van zonnepanelen aan onze huurders van onze huurwoningen met een geschikt dak. Het hele project neemt zo’n drie jaar in beslag.

Lees meer over het zonnepanelenproject op de projectenpagina

 

Deel deze pagina