Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Doorstroomregeling voor huurders Patrimonium Barendrecht vanaf 1 oktober

Publicatiedatum: 28-09-2017

Om de doorstroming op de Barendrechtse woningmarkt te stimuleren, biedt de gemeente Barendrecht woningcorporaties en huurders de mogelijkheid om gebruik te maken van de Doorstroomregeling grote woningen. Bent u 55-plus en is uw huurwoning  te groot geworden voor uw gezinssituatie? Dan kunt u gebruik maken van de doorstroomregeling. 

Komt u in aanmerking voor de doorstroomregeling?
Bent u 55-plusser zonder thuiswonende kinderen en woont u op dit moment in een sociale huurwoning (eengezinswoning of maisonnettewoning) in Barendrecht met minimaal drie slaapkamers?
Bent u op zoek naar een levensloopbestendig appartement met maximaal twee slaapkamers?
Dan kunt u het aanvraagformulier invullen op  waarmee u aangeeft een afspraak te willen maken met onze verhuurconsulenten voor een oriĆ«nterend gesprek.  

Van aanvraag naar nieuwe passende woning
Onze verhuurconsulenten bespreken met u uw situatie en uw woonwensen. Zodra een passende woning vrijkomt, die voldoet aan uw woonwensen, bieden wij u deze woning aan en kunt u de woning bezichtigen. Als u de aangeboden woning accepteert en het nieuwe huurcontract heeft getekend, dan  kunt u de doorstroomvergoeding aanvragen bij de gemeente Barendrecht door een aanvraagformulier Vergoeding doorstroomregeling grote woningen in te vullen en bij de gemeente in te leveren.

Waarom een doorstroomregeling?
Oudere huurders die bijvoorbeeld verhuizen van een eengezinswoning naar een levensloopbestendig appartement laten een grotere woning achter die ideaal is voor gezinnen. De woningen die vrijkomen nadat gezinnen naar een eengezinswoning verhuizen, zijn in de meeste gevallen weer geschikt voor starters. Zo bieden we iedereen weer een kans op de woningmarkt; samen met de gemeente Barendrecht bevorderen we hiermee de doorstroming in Barendrecht.

Nieuwbouwwoning aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan
In overleg met de gemeente hebben we vier nieuwbouwwoningen gereserveerd voor onze huurders die gebruik willen maken van de doorstroomregeling. Omdat we veel belangstelling verwachten voor deze appartementen, geldt voor de toewijzing de langste woonduur in uw huidige woning.  Hoe langer u in uw huidige woning woont, hoe groter uw kans op een nieuwbouwappartement via de doorstroomregeling. Voldoet u aan alle voorwaarden voor de doorstroomregeling en hebt u belangstelling voor een van de vier nieuwbouwwoningen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan? 

Dan kunt u zich aanmelden tot vrijdag 13 oktober via het aanvraagformulier of vraag een formulier aan bij via telefoonnummer(0180) 61 38 77.

Voor meer informatie, zie Doorstroomregeling grote woningen.

Deel deze pagina