Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Dirk (wijkbeheerder) | Groei, bloei en snoei

Publicatiedatum: 31-05-2018

Patrimonium verhuurt veel huizen met tuinen. De meeste huurders van Patrimonium houden hun tuin keurig bij en dat is een feest om te zien. Zowel de bewoners zelf, als voorbijgangers en buren, genieten van elkaars tuin. Maar soms bederft de aanblik van een tussenliggende tuin dit feestje.

Ook uw tuin en achterpad hebben onderhoud nodig
Het huren van een huis met tuin brengt verplichtingen met zich mee. Net als het onderhoud aan de binnenkant van de woning, worden aan het onderhoud van tuinen achterpaden ook eisen gesteld. De planten en bomen die in uw tuin staan zijn van u; net als de spullen in uw woning. Deze planten of bomen hebt u zelf geplant of u hebt ze overgenomen van de vorige huurder bij het tekenen van het huurcontract. Hiermee bent u de contractuele verplichting aangegaan om uw woning en uw tuin conform de huurvoorwaarden te gebruiken en te onderhouden.

Tuinonderhoud
Onder tuinonderhoud valt onder meer het regelmatig maaien van het gras, verwijderen van dode plantjes onkruid  in de tuin en tussen de tegels, maar ook het vervangen van gebroken tegels en kapotte schuttingdelen. Heggen en bomen moeten regelmatig gesnoeid worden, vooral overhangende takken. Zorg dat uw tuin altijd netjes is en er geen vuilnis(zakken) of hondenpoep in uw tuin ligt. Uw tuin is tenslotte geen opslagplaats of hondenuitlaatplaats!

 

Voorkom hoge kosten door verwaarlozing van uw tuin
Bij huurwoningen valt het tuinonderhoud onder het dagelijks onderhoud en daar bent u zelf verantwoordelijk voor. Doet u dit onvoldoende? Dan spreken wij u daarop aan. We spreken met u af binnen welke termijn u uw onderhoud weer op orde hebt. Als dit alles niet werkt, starten we een juridische procedure, inclusief boetebeding wat ook in de huurvoorwaarden staat. Dit kan leiden tot hoge kosten en dat wil toch niemand?

Deel deze pagina