Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Dirk | Veiligheid voorop!

Publicatiedatum: 01-03-2018

Als ik door de wijken loop gebeurt het regelmatig dat ik onaangenaam wordt verrast door dingen die niet veilig zijn.
De heftige storm in januari heeft bijvoorbeeld voor veel schade, maar ook voor onveilige situaties gezorgd. Denk aan weggewaaid tuinmeubilair, omgewaaide bomen en schuttingen en afgewaaide dakpannen. Maar ook plantenbakken zijn van balkons en galerijen afgewaaid. Je moet er niet aan denken dat je ineens een plant in je nek krijgt, toch? Gelukkig komt zo’n storm zelden voor en doet iedereen hard zijn best om de schade zo snel mogelijk te verhelpen.

Glad? Zorg dat u niet uitglijdt!
Het is winter en sneeuw, ijs en bijbehorende gladheid kan zorgen voor onaangename situaties. Gladheid, daar kunt u in sommige gevallen zelf wat aan doen door uw straatje of galerij sneeuwvrij te maken en houden. Zorg daarom ook dat u altijd in de winterperiode zout in huis hebt om ellende te voorkomen. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor een schone en sneeuwvrije straat of galerij bij uw voordeur. Dit is veilig voor uzelf en andere personen die bij u aan de voordeur komen.

Is uw galerij of bestrating glad door alg, mos of blad? Dan heb ik voor u deze tip: Maak de stenen of galerijvloer schoon met gewone driehoekzeep (eventueel vermengd met soda). U brengt het zeepmengsel aan op de vloer, halfuurtje in laten trekken en dan schuren. Daarna schrobt u met een stevige borstel en spoelt alle alg en mos weg met schoon water. Hierna hebt u zo’n twee jaar geen last meer van alg en mos op uw tegels en het is nog milieuvriendelijk ook! Geen gevaarlijke gladde bestrating meer en het staat ook nog eens gezellig!

Ongelijke tegels op straat of in de tuin

Niet alleen gladheid kan ongelukken veroorzaken. Ook losse of ongelijke tegels in uw voor- of achtertuin. Probeer dit zo snel mogelijk te verhelpen voordat u, of uw kinderen, bij de huisartsenpost belanden. Hebt u onregelmatige bestrating op het achterpad? Meld dit meteen aan ons. Wij zorgen ervoor dat zo spoedig mogelijk actie wordt ondernomen. Hebt u verzakte tegels op de stoep in de straat? Meld dit aan de gemeente Barendrecht via telefoonnummer 14 0180 of via WhatsApp  06-46 98 63 26

Helpt u mee?
Signaleert u zelf een onveilige situatie? Laat ons dat dan meteen weten. Uw melding kan ons helpen om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Vindt u schoon, heel en veilig belangrijk voor uw omgeving, en wilt u ook een steentje bijdragen? Dan hoor ik dat graag van u. Schoon, heel en veilig voor iedereen; daarmee houdt u de buurt gezellig. 

Deel deze pagina