Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De mooiste baan bij Patrimonium

Publicatiedatum: 20-06-2019

Machiel volgt wijkbeheerder Dirk op

Na 33 jaar neemt wijkbeheerder Dirk van der Heiden afscheid bij Patrimonium en gaat hij genieten van zijn pensioen. Hij blikt terug op zijn tijd bij de corporatie. Machiel van der Meer neemt het stokje over van Dirk en deelt zijn eerste indrukken bij zijn nieuwe werkgever.

Dirk startte zijn carrière bij Patrimonium als schilder. “Na een aantal jaar werd ik technisch administratief medewerker. Toen zat ik niet echt lekker in mijn vel. Het was veel binnenwerk en ik ben een buitenmens.” Ook Machiel werkt liever buiten dan binnen. “Het werken met mensen maakt deze functie zo leuk.” Daar is Dirk het mee eens: “De sociale contacten met de huurders ga ik het meest missen.” 

Eigen functie creëren

Na de administratieve functie werd Dirk opzichter. “Na ongeveer anderhalf zag ik bij de gemeente de vacature voor een wijkbeheerder. Dat leek mij ook wel wat voor Patrimonium. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en voorgesteld om bij Patrimonium deze functie te creëren. En dat gebeurde.” Dirk ging aan de slag als wijkbeheerder en bouwde de functie uit tot wat het nu is. Machiel: “We houden ons onder andere bezig met het onderhoud van de tuinen, kennismaking met nieuwe bewoners, de brandveiligheidscheck en we hebben contact met verschillende instanties. De functie is erg afwisselend.”

Warm bad

Officieel ging het contract van Machiel in op 1 mei 2019, maar vanwege vakantie startte hij op 6 mei. Zijn eerste indruk is erg positief. “Het voelde als een warm bad. De collega’s zijn leuk en iedereen neemt de tijd om iets uit te leggen.” Machiel heeft veel ervaring als beheerder van vastgoed. Hij werkte hiervoor onder andere bij een andere woningcorporatie en een vve-beheerder. Barendrecht spreekt hem ook aan. “Mijn vrouw werkt ook hier in buurt, maar we wonen in Pijnacker. Nu overwegen we te verhuizen naar deze omgeving.” 

Tevreden huurders

Dirk kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij Patrimonium. “Ik heb vijf directeuren en zes koffiezetapparaten meegemaakt”, grapt hij. Weer serieus: “Ik ben blij als ik mensen kan helpen. Een mevrouw die ik snel had geholpen, bood mij tien gulden. Dat neem ik natuurlijk niet aan, maar geeft een fijn gevoel als een huurder tevreden is.” Machiel beaamt dat. “Ik zie mezelf als regelneef en vind het leuk om allerlei zaken te coördineren. Mensen mogen verwachten dat ik eerlijk en transparant ben. Ik behandel iedereen op dezelfde manier.” Volgens Dirk zijn luisteren en mensen aankijken belangrijk bij het contact. “Je houding is belangrijk. Daarom heb ik alle vertrouwen in Machiel.” De heren komen tot de conclusie dat wijkbeheerder de mooiste baan is bij Patrimonium.

 

Deel deze pagina