Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De daad bij het woord: Patrimonium steekt handen uit de mouwen

Publicatiedatum: 29-10-2018

Patrimonium Barendrecht is een betrokken organisatie die middenin de samenleving staat. Die woorden zetten onze medewerkers jaarlijks kracht bij door zelf de handen uit de mouwen te steken bij maatschappelijke organisaties. Ook dit jaar organiseerde Stichting Present Barendrecht de maatschappelijke activiteiten en konden medewerkers kiezen.

  • In juni werden de verfrollers en kwasten uit de kast gehaald. Cadeauwinkel Humanitas Inclusief kreeg een frisse laag verf. In de winkel aan het Middeldijkerplein verkopen cliënten van Humanitas zelfgemaakte spullen. Bovendien houden zij de winkel draaiend: ze bedienen de kassa, pakken cadeautjes in en helpen u het juiste geschenk te vinden. Zo leren ze zo zelfstandig mogelijk te werken. Dat moedigen wij natuurlijk van harte aan!
  • In september werd er ook geschilderd, maar dan op doek. Bij de Kunstexpress van Humanitas gingen onze medewerkers één-op-één aan de slag met een aantal kunstenaars met een beperking. Het resultaat? Zeven kleurige schilderijen, een hoop lol en een bak creatieve expressie. De werken werden tijdens de Herfstlezing (zie verderop) tentoongesteld. Twee schilderijen maakten zo veel indruk dat ze werden aangekocht door twee van onze medewerkers. De rest kunt u komen bekijken in onze hal.
  • In oktober konden onze medewerkers met groene vingers zich uitleven. Zij maakten de tuinen rondom een woning en een dagbestedingslocatie van Aksent winterklaar. Aksent ondersteunt jongeren en kinderen met een beperking. De bladeren werden aangeharkt, bomen en bosjes werden gesnoeid en er werden nieuwe plantjes aangeplant. Na afloop lagen de tuinen er weer netjes bij om over een half jaar weer tot bloei te komen in de lente.

We hebben met veel plezier de mouwen opgestroopt en zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan met mooie resultaten en bijzondere ontmoetingen.

Deel deze pagina