Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De Centrumtuin is weer klaar voor het nieuwe seizoen!

Publicatiedatum: 13-02-2017

Vorig jaar februari hebben we via facebook een oproep gedaan voor een huurder met groene vingers die geïnteresseerd is in een stukje moestuin (250 m2) achter de Meester Lohmanstraat. In de toekomst maken de woningen en de moestuin plaats voor nieuwbouw, dit gebied valt onder de Centrumaanpak.

Op onze oproep hebben we vrijwel direct een hele enthousiaste reactie ontvangen van Arend Wesdijk. Samen met buurvrouw Irma heeft hij van de moestuin een Centrumtuin gemaakt: een doe-het-samen-tuin, maar vooral een tuin van liefde, bedoeld voor ontmoeting en samen bezig zijn, in het bijzonder voor hen die zich (nog) niet thuis voelen of eenzaam zijn! Via contacten via de kerk en vluchtelingenwerk werken buurtbewoners, vrijwilligers en vergunninghouders mee aan de tuin; ieder vanuit zijn eigen expertise!

Donderdag 9 februari vond de aftrap plaats door vrijwilligers en betrokkenen van de Centrumtuin  van het nieuwe seizoen. Hierbij waren onder meer Patrimonium en wethouder Van der Linden aanwezig. Het werd een gezellige en feestelijke start.

Deel deze pagina