Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Corry (sociaal projectleider) | Tegeltaks?

Publicatiedatum: 29-05-2018

Een tijdje geleden kwam de gemeente Altena met het nieuws dat bewoners tegeltaks zouden moeten gaan betalen. Inwoners van de nieuwe gemeente Altena die hun tuin of perceel vol tegels leggen, moeten in de toekomst mogelijk meer rioolheffing betalen dan eigenaren met dezelfde hoeveelheid grond, maar die geen tegels hebben.

Dat klinkt in eerste instantie misschien belachelijk en het is ook nog niet ingevoerd. Maar er hangt wel een groot belang aan vast. Met gebruik van foto’s uit de lucht is vastgesteld dat de verstening van tuinen in Nederland in rap tempo toeneemt. Dit betekent dat bij extreme regenbuien, die steeds meer voorkomen, het rioleringsstelsel het water niet aankan en er op diverse plekken overstromingen ontstaan. Daarnaast zijn bijen en insecten in grote mate afhankelijk van het groen in de steden.

Dus ook Patrimonium vindt het bij het onderhouden van een tuin belangrijk dat de tuin voldoende groen bevat. Minder tegels en meer groen heeft veel voordelen voor mens én dier. Het betekent een waterbuffer in de bodem voor droge periodes, een gezondere bodem, verkoeling door bomen en planten bij hitte, betere luchtkwaliteit en meer ruimte voor (bloeiende) planten en daardoor voor vogels, vlinders, bijen, egels, en andere dieren. Niet voor niets heeft ook de gemeente Barendrecht zich aangesloten bij de Operatie Steenbreek.

Meer informatie over Operatie Steenbreek vindt u op de website van de gemeente Barendrecht.

Hebt u een groene tuin? Dan maakt u tot en met 3 juni ook nog eens kans op een waardebon van € 50 van Het Rozenpakhuys.

Deel deze pagina