Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Corry | Integratie en samenwerking in Barendrecht

Publicatiedatum: 30-03-2018

Gemeente Barendrecht heeft zoals veel gemeentes een taakstelling in het huisvesten van vergunninghouders. Daarbij zoekt de gemeente naar mogelijkheden. Voor een deel van de taakstelling worden de Barendrechtse woningcorporaties ingeschakeld. Ook Patrimonium stelt een deel van haar vrijkomende woningen beschikbaar. Echter nooit meer dan 20 procent van het aantal vrijkomende woningen. Daarnaast is het belangrijk dat nieuwe bewoners integreren en de weg vinden in Barendrecht.

 

 

 


De Barendrechtse afdeling van Vluchtelingenwerk Nederland helpt de nieuwkomers bij het thuis raken in Barendrecht. Dat kunnen zij echter niet alleen. Vaak hebben deze mensen  traumatische ervaringen en kost het moeite om ook echt een thuis te vinden in Barendrecht. Een aantal vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties zetten zich in om deze nieuwe bewoners in Barendrecht te helpen te integreren. Er is vanuit de kerken en stichting KijkopWelzijn het initiatief genomen om een platform op te richten. Op de bijeenkomsten van dit platform informeren de organisaties elkaar over wat er speelt. Daarnaast signaleren zij in grote lijnen waar aan gewerkt moet worden.

Als u nieuwe buren krijgt, waar dan ook vandaan, hopen we dat ook u een steentje wilt bijdragen aan het integreren, door misschien wat meer moeite te doen om kennis te maken. Stichting KijkopWelzijn organiseert samen met Patrimonium  Eat, meet & greet bijeenkomsten. Deze vinden plaats in de huizen van nieuwe bewoners en daarbij worden de buren van de omliggende woningen uitgenodigd voor een kop koffie of soms zelfs voor een maaltijd. Het doel is om kennis te maken en daarmee een basis te creĆ«ren om goed samen te kunnen leven en makkelijker contact met elkaar te hebben.

Deel deze pagina