Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Corona maakt het ons knap lastig

Publicatiedatum: 07-04-2020

We vragen u, juist nu, om wat meer geduld met en begrip voor elkaar te hebben.

In Nederland hebben we regelmatig met elkaars aanwezigheid te maken. We leven met elkaar, dat wil zeggen; we horen, ruiken en zien elkaar constant. Tenzij uw huis ergens vrij staat of wanneer u alleen op de hei woont, maar dat is voor huurders vaak niet het geval. Er is sprake van overlast als de last te veel wordt. Dus te hard, te veel, te laat, te lang, te vaak et cetera.  Overlast ervaren is ook iets heel persoonlijks; wat voor de een overlast is, is voor de ander geen enkel probleem.

Ga eerst met elkaar het gesprek aan”, het advies van onze woonconsulenten wanneer u een overlastmelding bij ons doet. Dat is de beste manier om overlast te stoppen en om de verstandhouding zo goed als mogelijk te houden. Ook een rechter zal altijd vragen om eerst met elkaar te praten. Als dat niet mogelijk is, of de poging is mislukt, dan kan ook buurtbemiddeling ingeschakeld worden.

Op dit moment heeft iedereen te maken met de Coronacrisis; bijna iedereen is thuis. We horen, ruiken en zien nog meer van elkaar dan normaal. Dat kan overlast en irritatie opleveren. Wij begrijpen dat dit lastig is, zeker nu het gesprek aangaan, buurtbemiddeling of een huisbezoek door de woonconsulenten niet kan plaatsvinden. We zullen dus anders met overlast moeten omgaan. Wij hopen dat u daarvoor begrip hebt.

We vragen u dan ook om juist nu wat meer geduld met en begrip voor elkaar te hebben. Probeer u niet te snel te ergeren aan luid spelende kinderen in de achtertuin, een voetbal over de schutting, de gamende pubers die hard roepen of de buurman die heel de dag bezig is met klussen. We bevinden ons allemaal in dezelfde situatie en we moeten het met elkaar doen.
 
Blijf in gesprek met elkaar, uiteraard op gepaste afstand.
We wensen u sterkte in deze moeilijke tijd; hou vol en blijf gezond!

 

Deel deze pagina