Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Claudia Broekmans: “Reageer ook bij twijfel”

Publicatiedatum: 28-07-2021

Houd de advertenties op Woonnet Rijnmond goed in de gaten

Volgens Claudia Broekmans gonsde het gerucht over sloop al in de Zeeheldenwijk toen zij er 20 jaar geleden kwam wonen. “Ik was dus min of meer voorbereid”, vertelt de voormalige bewoonster van De Ruyterstraat. “Toch deed het wel zeer toen het definitief was.” Inmiddels is zij heel blij met haar woning aan de Concertweg.

Op 1 juli 2020 ging het sociaal plan voor de Zeeheldenwijk in. Al snel daarna vond Claudia een andere woning. “Op 25 september vorig jaar kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe woning. Ik kreeg toestemming van Patrimonium om wat te verbouwen en op 2 januari verhuisde ik naar mijn nieuwe stek. Mijn oude wijk en het huis mis ik niet, maar de buren wel. We hadden een fijne band, maar gelukkig ontstaat die hier ook al.”

Meedenken

Toen het bericht over de sloop kwam, meldde Claudia zich meteen aan om met andere bewoners en Patrimonium mee te denken in een zogenoemde klankbordgroep. “Dat heb ik als heel positief ervaren. En daardoor had ik niet het idee dat Patrimonium voor je beslist en je geen zeggenschap hebt.”

Elke dag reageren

Claudia vond zo snel een andere woning omdat ze de advertenties op de site van Woonnet Rijnmond goed in de gaten hield. “Ik keek iedere avond op de website naar het aanbod. En ik reageerde meteen als ik een leuke woning zag waarvoor ik in aanmerking kwam. Het was een spannende periode, maar ook best wel stressvol.” Voor de bewoners die nog een woning zoeken, heeft Claudia een tip. “Reageer ook bij twijfel.  Als je reageert en een aanbieding krijgt, kun je de woning bekijken en dan beslissen. Ik ging mijn huidige woning met wat aarzeling bekijken en was aangenaam verrast. Als ik niet had gereageerd, had ik nu misschien nog niet zo’n fijne woning.”

 

Deel deze pagina