Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Blijf op de hoogte met een app

Publicatiedatum: 16-12-2020

Handige apps voor smartphone of tablet

Wilt u altijd op de hoogte zijn van wat er in je buurt gebeurt? Dan zijn er, behalve de traditionele kanalen zoals weekbladen en websites ook allerlei buurtapps voor smartphone of tablet. Er zijn apps om spullen te lenen, te waarschuwen voor inbraakgevaar of zwerfvuil te melden. We geven een kleine selectie van de mogelijkheden die u gratis kunt downloaden in de Apple App Store of via Google Play.

App Gemeente Barendrecht

Met deze app kunt u meldingen doorgeven over de buitenruimte, overlast en vandalisme. De gemeente informeert u via deze app over werkzaamheden.

WhatsApp-groepen

Vanuit Buurtpreventie Barendrecht zijn er per postcode WhatsApp-groepen actief. U kunt hiermee mensen in uw buurt informeren over wat u heeft gezien en wat u daarvan denkt. Alle deelnemers ontvangen uw bericht. Waar nodig kunnen zij overleggen of ze de Politie moeten informeren. Komt er een melding binnen vanuit een WhatsApp-groep, dan kan het Buurtpreventieteam meedenken, adviseren en waar mogelijk extra aanwezig zijn of de Politie inschakelen. Aanmelden voor de app kan via de website van Buurtpreventie Barendrecht.

Peerby

Via de gratis, landelijke app Peerby leent u spullen van mensen in de buurt of kunt u zelf spullen beschikbaar stellen om uit te lenen.

Nextdoor

De populaire, landelijke app Nextdoor is erop gericht makkelijk contact te leggen met de buren. U kunt bijvoorbeeld gesprekken voeren over het organiseren van een buurtborrel, een weggelopen kat of waarschuwingen bij overlast of noodgevallen. Ook deze app is gratis.

 

Deel deze pagina