Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewonersadviesgroep: Hoe veilig voelt u zich?

Publicatiedatum: 15-02-2017

In oktober hebben we de Bewonersadviesgroep voor het eerst gevraagd een vragenlijst in te vullen. Het onderwerp was Veiligheid!  We hebben 57 vragenlijsten teruggekregen, dat is bijna 60 procent van alle adviseurs die zich hebben aangemeld voor de Bewonersadviesgroep en daar zijn we heel blij mee! De antwoorden leverden ons waardevolle informatie op.

Veiligheid in de buurt waardeert u met een 7,5!
U geeft aan dat u zich over het algemeen veilig voelt in uw buurt. Dit komt onder meer omdat u uw buurtbewoners kent, er voldoende mensen zijn die goed opletten en de buurt in de gaten houden (bijvoorbeeld tijdens vakanties) en u op de hoogte brengen als er iets niet in orde is.
Maar u hebt ook verbeteringen genoemd, namelijk:
•    Meer onderlinge sociale controle
•    Betere verlichting
•    Meer toezicht door bijvoorbeeld politie en gemeente

Veiligheid van de woning waardeert u met een 8!
U voelt zich gelukkig veilig in uw woning. Uit de antwoorden blijkt dat u al heel veel zelf regelt. Desondanks is er nog ruimte voor verbetering. U hebt onder meer genoemd:
•    Toevoeging aan het hang-en-sluitwerk, zoals hefboompjes of slotplaten
•    Gedrag van buurtbewoners
•    Voldoende verlichting

De adviseurs doen daarnaast uitspraken over wat maakt dat zij zich al of niet veilig voelen. De belangrijkste voorwaarde voor een veilig gevoel is dat er betrouwbare mensen in de buurt wonen (mensen die opletten, signaleren en zich goed gedragen). Een enkele keer wordt er een opmerking gemaakt over de manier van woningtoewijzing door Patrimonium. Donderdag 23 februari organiseerden we samen met de gemeente en de politie een bijeenkomst met een groep adviseurs die de vragenlijst hebben ingevuld.  We gingen dieper in op de antwoorden in en bespraken samen hoe we samen aan de slag gaan met de resultaten van de vragenlijst.

Wat is de Bewonersadviesgroep?
We vinden het contact met onze huurders erg belangrijk. We hebben gemerkt dat niet iedereen tijd heeft voor deelname aan een bewonerscommissie of Bewonersraad om zo met ons mee te denken en praten. Toch willen we graag ook advies van bewoners die we niet altijd tegenkomen. Daarom zijn we in oktober gestart met de digitale Bewonersadviesgroep. Veel huurders hebben een internetaansluiting: via de computer, tablet of mobiel. En van bewoners die mee willen praten vragen we per vragenlijst gemiddeld zo’n vijf minuutjes de tijd  om de vragen te beantwoorden. Bent u huurder van Patrimonium en wilt u zich ook aanmelden? Dat kan via ons aanmeldformulier.  

Deel deze pagina