Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Betere Buurtprijs 2017

Publicatiedatum: 14-04-2017

  • Fotografie: Ruud IJzenbrandt

  • Fotografie: Ruud IJzenbrandt

Ieder jaar reiken we de Betere Buurtprijs uit aan het beste buurtidee: een initiatief (idee) van een huurder die hij samen met buren of buurtgenoten uitvoert om de leefbaarheid te verbeteren en versterken. 
Dit jaar gaat de Betere Buurtprijs naar Arend Wesdijk voor de Centrumtuin: voor het organiseren van meer ontmoetingsactiviteiten.

Centrumtuin
De Centrumtuin ligt tussen de Ir. Albardastraat, de Mr. Lohmanstraat en de Mr. Thorbeckestraat.
Samen met Irma Reese en met hulp van een hovenier is inmiddels een moes- en ontmoetingstuin ontstaan op dit stukje grond. De jury heeft voor de Centrumtuin gekozen omdat verschillende groepen mensen samenwerken; vergunninghouders, betrokken inwoners van Barendrecht (en Rhoon), en buurtgenoten.
Daarnaast bevindt de tuin zich in een stukje Barendrecht dat over afzienbare tijd gesloopt wordt. Bewoners trekken hier langzamerhand weg, het is belangrijk voor de achterblijvende bewoners dat het gezellig blijft in de buurt.

Betere Buurtidee
De Betere Buurtprijs wordt vooral gebruikt om de ontmoetingsactiviteiten rond dit project te versterken.
Wesdijk: ‘We geloven in het creëren van informele ontmoeting, simpelweg door er zelf te zijn en iets voor de buurt te doen. En tegelijkertijd hopen we op die manier de nieuwkomers de kans te geven om Nederlanders te ontmoeten. We merken nu al hoe fijn het is dat ze überhaupt door mensen op straat worden herkend en begroet. De tuin vormt de basis voor een netwerk (sommige nieuwkomers volgen nu dankzij een ontmoeting in de tuin Nederlandse les bij een vrijwillige docent).

Deel deze pagina