Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Betalingsproblemen? Neem contact op!

Publicatiedatum: 16-04-2020

Samen huurachterstand zoveel mogelijk beperken

Onze medewerkers krijgen steeds meer telefoontjes en e-mails van verontruste huurders over het coronavirus. De uitbraak van dit virus heeft veel gevolgen; voor onze gezondheid, maar voor een aantal mensen ook voor de financiële situatie. Hebt u moeite met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. Samen proberen we een oplossing te vinden.

Jaarlijkse huurverhoging

Ook dit jaar ontvangt u voor 1 mei een aanzegging voor de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli. De huurverhoging is afhankelijk van uw inkomen. Mensen met een laag inkomen krijgen een lagere huurverhoging dan mensen met een hoger inkomen. Met de huurinkomsten kunnen wij investeren in nieuwbouw, duurzaamheid en leefbaarheid in de wijken.

Betalingsproblemen? Neem contact met ons op!

Hebt u moeite met het betalen van de huur en de huurverhoging? Bijvoorbeeld omdat u werkt als zzp’er en nu door de coronacrisis geen inkomen heeft. Of omdat u op basis van een nulurencontract (bijvoorbeeld in de horeca) werkt en nu tijdelijk geen salaris ontvangt. Misschien kunt u terugvallen op een regeling vanuit de overheid of de gemeente. Dat is natuurlijk fijn, maar vaak duurt het even voordat de overheid of gemeente zo’n aanvraag beoordeelt, toekent en daadwerkelijk aan u uitbetaalt. Als u voorziet dat u nu uw huur niet kunt betalen, neem dan direct contact op met onze medewerkers. Zij  gaan met u in gesprek en kijken hoe zij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn om een huurachterstand zoveel mogelijk te beperken.

Als wij afspraken maken over de huurbetaling, gaan wij niet over tot incasso of ontruiming. Dat geldt vanzelfsprekend niet als er ook sprake is van criminele activiteiten zoals hennepteelt, het dealen van drugs of ernstige overlast. De veiligheid van buren en mensen uit de straat gaat immers voor.

Regelingen, informatie en tips

Er zijn verschillende regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken als uw inkomen lager is door de coronacrisis. Ook bieden veel websites informatie over de coronacrisis. We zetten alles voor u op een rij.

Maakt u zich zorgen over de huurbetaling? Laat het zo snel mogelijk ons weten. Dan bekijken we samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0180) 61 38 77.

 

Deel deze pagina