Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bankje voor de Maashoekbewoners

Publicatiedatum: 28-06-2019

Feestelijke plaatsing bankje in hal

Dinsdag 25 juni hebben Corry van den Berg (projectleider sociaal beheer) en Machiel van der Meer (wijkbeheerder) in woongebouw de Maashoek, aan de Maasstraat, een bankje in de hal geplaatst. Samen met de bewoners is hier een feestelijk moment van gemaakt met een hapje en een drankje.

De Maashoek bestaat uit levensloopvriendelijke woningen voor 55-plussers. Van diverse huurders kregen we het verzoek voor een bankje voor bewoners die op vervoer moeten wachten en niet lang kunnen staan. Normaal gesproken worden dit soort verzoeken alleen in behandeling genomen als dit via een bewonerscommissie wordt ingebracht. Maar de Maashoek heeft (nog) geen bewonerscommissie.

We wilden toch graag iets doen voor de bewoners van de Maashoek. De oplevering van het gebouw afgelopen jaar is niet zo vlekkeloos verlopen als we hadden verwacht en de aannemer is nog steeds bezig met het verhelpen van problemen. Daarnaast is het wachten op vervoer voor veel mensen erg vermoeiend en daarmee de noodzaak voor een bankje in de hal aanwezig. Een prettige bijkomstigheid is dat een bankje ook weer extra contactmomenten bevordert tussen de bewoners van de Maashoek.

Dinsdagmiddag hadden de echtparen Pol en Van der Ent gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers. En iedereen uit de flat was uitgenodigd om even naar beneden te komen om het nieuwe bankje te bekijken, uit te proberen  en meteen een praatje te maken. De bewoners konden ook kennis maken met Machiel van der Meer, onze nieuwe wijkbeheerder. De bijeenkomst was een groot succes en smaakte naar meer, want zo'n ruime hal biedt toch wel mogelijkheden. En die bewonerscommissie? Die lijkt er nu toch te komen.

 

Deel deze pagina