Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

“Altijd blijven luisteren naar huurders”

Publicatiedatum: 17-09-2020

Corry van den Berg draagt werk over aan Pia van Dalen

Na bijna 12,5 jaar bij Patrimonium gaat projectleider sociaal beheer Corry van den Berg genieten van haar pensioen. Ze draagt het stokje over aan Pia van Dalen die 1 augustus startte. Corry kijkt terug op een interessante tijd bij Patrimonium en Pia kijkt ernaar uit het werk van Corry verder uit te bouwen.

Corry heeft zich altijd ingezet om huurders de kans te geven invloed te geven op hun thuissituatie. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen en gebruik maken van de voorzieningen. Wonen gaat om meer dan de woning. Het was leerzaam te zien hoe bewoners tegen dingen aan kijken. We kunnen het geld maar één keer uitgeven, dus is het belangrijk vooraf met bewoners in te gesprek te gaan om te bepalen of je het juiste doet.” 

Professionele organisatie 

Voor Pia was de functie bij Patrimonium een logische stap. “Stichting Present zet zich in voor dezelfde mensen, maar breder dan de huurders van Patrimonium. Ik kwam Corry vaak tegen. Na elf jaar vond ik dat het goed was geweest. Het is fantastisch dat ik me nog steeds kan inzetten voor dezelfde doelgroep bij een sociale organisatie. Daar voel ik me thuis.” De eerste indruk van Patrimonium is positief. Pia: “Het is een hele professionele organisatie. Iedereen heeft zijn expertise en collega’s zoeken elkaar op om samen te werken.”

Waarderen

Corry denkt dat huurders een beter beeld hebben van Patrimonium dan toen zij net begon. “Het is inmiddels bekend dat Patrimonium huurders kan bijstaan. Ik ben er trots op dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen.” Corry heeft zich ook ingezet voor het bedanken van huurders voor goed huurderschap. “Er is vaak aandacht voor slecht gedrag. Ik vind dat je juist goed gedrag moet waarderen. Sinds 2012 organiseert Patrimonium het huurdersfeest voor huurders die 30, 40 of 50 jaar huren en vrijwilligers. Het is fijn dat ik bij Patrimonium de ruimte heb gekregen zulke initiatieven te ontwikkelen.”

Verbinding

Pia kijkt ernaar uit om wat Corry heeft opgezet verder uit te breiden en de bewoners te ontmoeten. “Er zijn veel dingen bekend omdat ik al in Barendrecht werkte, maar ik moet nog veel leren van de corporatiebranche. Daar neem ik de tijd voor. De deur staat in ieder geval altijd open voor bewoners. Of – zoals nu in coronatijd – ik ben beschikbaar via de telefoon.” Corry gaat het samenwerken met collega’s en huurders missen. “Ik moet nu uitdaging vinden in andere dingen. Ik heb een mooie tijd gehad bij Patrimonium.” Corry heeft één tip voor haar opvolgster: “Blijf altijd luisteren naar de huurders en probeer de verbinding te leggen naar Patrimonium.” Pia: “Dat zal ik zeker doen. Als er iets iets waarin ik een rol kan spelen om de woning en woonomgeving prettiger te maken, ga ik ervoor.”
 

Deel deze pagina