Naar overzicht

Herontwikkeling Meester Lohmanstraat

Barendrecht | Centrum

Aantal woningen: 93

Over dit project

De woningen aan de Mr. Lohmanstraat 1 - 43, Ir. Albardastraat  2 – 10 en Mr. Thorbeckestraat 34 – 38 zijn onderdeel van de Centrumaanpak (locatie F & G) van de gemeente Barendrecht.

Patrimonium Barendrecht werkt samen met de gemeente Barendrecht aan een aantrekkelijk en levendig centrum waar het ook prettig en goed wonen is. We realiseren 93 betaalbare, duurzame en levensloopbestendige appartementen in het centrum van Barendrecht. 

Extra parkeergelegenheid op de locatie Meester Lohmanstraat 2-32
Ook de woningen aan de Meester Lohmanstraat 2-32 zijn onderdeel van de Centrumaanpak. De gemeente realiseert op deze locatie extra parkeerplaatsen voor het centrumgebied. 

Herontwikkeling
Zowel de sloop als de bouw heeft impact op de buurt. Zo kunnen we ons goed voorstellen dat omwonenden en winkeliers zich zorgen maken. Daarom betrekken we hen zo goed mogelijk bij het sloop- en nieuwbouwproces. We informeren hen over wanneer en hoe dit impact heeft  en we vragen hen mee te denken om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De bewoners van aangrenzende woningen van de toekomstige bouwplaats vragen we ook mee te denken over het proces.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Eerdere nieuwsbrieven vindt u aan de rechterkant op deze pagina. Nieuwsbrief #13 bestaat niet omdat er iets mis is gegaan met de nummering.


Omschrijving
Op de locatie van de Mr. Lohmanstraat 1-43, Ir. Albardastraat 2-10 en Mr. Thorbeckestraat 34-38 realiseren wij 93 levensloop bestendige huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen met overwegend drie verdiepingen (vier bouwlagen) met schuine kap en lift.

De appartementen zijn vanaf de eerste verdieping bereikbaar via galerijen. Het gebruiksoppervlak van de appartementen variëren van 70 m2  tot 83 m2.
Het nieuwbouwplan valt binnen het huidige bestemmingsplan. De uitstraling is volgens het door de gemeente opgestelde beeldkwaliteitsplan voor het centrumplan, waarbij het ontwerp is geïnspireerd door de oude jaren ‘50 architectuur, met baksteen met een warm aards kleurenpallet.

Informatie omwonenden
Aannemer Gebroeders Blokland stuurt de omwonenden regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouw. U kunt deze hieronder terugvinden. 

 


Locatie op kaart