Geen objecten gevonden

Vragenlijst Hoe willen we wonen met elkaar

De samenstelling van wijken verandert voortdurend. Bijvoorbeeld doordat mensen kinderen krijgen, ouder worden en de kinderen juist het huis uit gaan of doordat mensen de wijk uit (en in) verhuizen. Barendrecht is een groene en groeiende gemeente, aantrekkelijk voor mensen die uit de stad naar een rustiger omgeving willen verhuizen. Daarnaast verandert ook de samenstelling van gezinnen (meer eenpersoonshuishoudens) en vinden mensen uit verschillende culturen een thuis in Barendrecht. Iedereen heeft zijn eigen ritme en leefstijl, denk bijvoorbeeld aan mensen met nachtdiensten, actieve ouderen, muzikale gezinnen, et cetera.  

Vroeger kende iedereen elkaar in de straat of zelfs in de wijk. Tijden veranderen en tegenwoordig zijn buurtbewoners vaak veel meer op zichzelf. Doordat we elkaar niet meer zo goed kennen zijn de verwachtingen die we van elkaar hebben niet altijd even duidelijk. Hierdoor ontstaan vaker misverstanden, vooroordelen en irritaties en wonen bewoners soms minder prettig in hun eigen wijk.

We zijn erg benieuwd naar wat u belangrijk vindt in het samen wonen in uw wijk. We brengen graag met u in kaart welke top drie gedragsregels voor u in uw wijk het belangrijkst is. Daarover gaan we ook graag met u in gesprek, bijvoorbeeld tijdens een (digitale) verdiepingsbijeenkomst of een wijkbijeenkomst (zodra de coronarichtlijnen dat weer toelaten), om dit samen verder uit te werken.

* Vragen met een sterretje zijn verplichte velden. 

Hoe willen we wonen met elkaar?
1. In welke wijk woont u?*
2. Welke woonsituatie is op u van toepassing?*
3. Welke 3 regels vindt u het belangrijkst?*
3. Welke 3 regels vindt u het belangrijkst?*
5. Hebt u de afgelopen jaren verandering gemerkt in het contact met uw buren?*
6. Is uw buurt de afgelopen tijd veranderd qua sfeer?*
10. Wilt u met ons en andere huurders meedenken over dit onderwerp tijdens een verdiepingsbijeenkomst?*
11. Wilt u met ons en met huurders uit uw buurt meedenken over gewenste veranderingen in uw buurt??*

De vragenlijst vult u anoniem in. Hebt u aangegeven dat u met ons mee wilt denken of wilt u kans maken op een cadeaubon ter waarde van € 25?
Dan hebben we uw e-mailadres nodig om contact met u op te kunnen nemen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden